FA-kupa: a Stoke City kiütötte a Bogdánt padoztató Boltont, így döntős

Az angol labdarúgó FA-kupa elődöntőjében a Stoke City 5–0-ra legyőzte Bogdán Ádám együttesét, a Boltont, így bejutott a fináléba, ahol a Manchester Cityvel találkozik. A magyar légiós a kispadról nézte végig a mérkőzést.

 Jones is bevette a Bolton kapuját

Már a találkozó elején egymásnak estek a csapatok, és bár Etherington és Cahill próbálkozásánál még érintetlenek maradtak a kapuk, már a 11. percben gólt ünnepelhetett a Wembley közönsége: Robinson rövid mentése után Etherington szánta el magát 20 méterről lövésre, bal sarokba tartó löketét pedig nem érte el Jääskeläinen (0–1).

Alig több mint negyedóra után már kettő volt a csapatok között, Delap nagy bedobását Cahill csak Huthig csúsztatta, ő a tizenhatoson kívülről egyből ellőtte a felpattanó labdát, jobb külsős lövése után a labda a bal sarokba tekeredett, kikerülve a finn kapust (0–2).


A 31. percre gyakorlatilag eldőlt az elődöntő, Pennant szerzett labdát Petrovtól még a saját térfelén, végignyargalt vele a fél pályán, majd Joneshoz játszott, aki 13 méterről, kissé balról a bal sarokba csavart (0–3).

A második félidőben sokáig úgy tűnt, hogy újabb gólt nem lehet lőni, fejelni Jääskeläinennek (Jones próbálkozott nagy ziccerben többször is), de Walters gondoskodott arról, hogy ez ne legyen így, és előbb nagy szólója után 21 méterről tüzelt a bal alsóba (0–4), majd a 80. percben az ötös bal sarkáról helyezett a kapu bal sarkába (0–5).

Újabb gól már nem esett, a Stoke így simán bejutott a döntőbe, ahol a manchesteri párbajt megnyerő Cityvel találkozik.

FA-KUPA 
ELŐDÖNTŐ
Bolton–Stoke City 0–5 (0–3)
London, Wembley. Vezette: Howard Webb
Bolton: Jääskeläinen – Steinsson, Knight, Cahill, Robinson – Elmander, Muamba (Rodri, 73.), Lee, Petrov (M. Davies, a szünetben) – Klasnic (Taylor, a szünetben), K. Davies
Stoke: Sörensen – Wilkinson, Huth, Shawcross, Wilson – Pennant (Whitehead, 79.), Delap, Whelan, Etherington – Walter, Jones
Gólszerző: Etherington (11.), Huth (17.), Jones (30.), Walters (68., 80.)
 
A FINÁLÉ PÁROSÍTÁSA
Manchester City–Stoke City