Wenger: Akár újabb 14 évig irányítanám az Arsenalt

Arsene Wenger, az angol Premier League-ben öt forduló után a 17. helyen álló Arsenal francia menedzsere nem érzi úgy, hogy csapata rossz idényrajtja miatt fel kellene ajánlania lemondását, sőt amondó, újabb 14 évet el tudna tölteni az „ágyúsok” kispadján.

Wenger nem érzi úgy, hogy szégyenkeznie kellene az elmúlt időszak eredményei miatt

A nyáron kulcsembereit, Cesc Fabregast, Samir Nasrit és Gaël Clichyt is eladó „ágyúsok" 1953 óta nem rajtoltak olyan rosszul a bajnokságban, mint az idén: öt mérkőzésükből hármat elveszítettek, egy döntetlen mellett csupán egyszer nyertek, s a 17. helyen állnak a tabellán.

„Eltöltöttem tizennégy évet a klubnál, folyamatos szereplői vagyunk a Bajnokok Ligájának, és hiszek benne, hogy lehet még tizennégy ugyanilyen sikeres évem ennél a klubnál” – mondta a negyedosztályú Shrewsbury elleni keddi Ligakupa-meccs (0–1-ről nyertek 3–1-re a tartalékos „ágyúsok”) után Wenger.

AZ ARSENAL IDEI TÉTMECCSEI
 Premier League: Newcastle–Arsenal 0–0
 BL-selejtező: Arsenal–Udinese 1–0
 Premier League: Arsenal–Liverpool 0–2
 BL-selejtező: Udinese–Arsenal 1–2
 Premier League: Man. United–Arsenal 8–2
 Premier League: Arsenal–Swansea 1–0
 BL-csoportkör: Dortmund–Arsenal 1–1
 Premier League: Blackburn–Arsenal 4–3

„Megértem és elfogadom, hogy sokan szomorúak és mérgesek a kialakult helyzet miatt, de mindannyian tudjuk, hogy az ember néha hajlamos arra, hogy túlzásokba essen – folytatta Wenger. – Ha jól megy a játék, minket ünnepelnek, ha rosszul, nekünk kell elviselnünk a népharagot. Ugyanakkor mindkét esetben fenntartásokkal kell kezelnünk a körülöttünk kialakuló hangulatot. Azt sem hisszük el, ha azt mondják, mi játsszuk a legszebb focit, miért hinnénk el az ellenkezőjét?”

A 61 éves Wenger 1996 óta irányítja az Arsenalt, de a 2005-ös FA-kupa óta egyetlen trófeát sem nyert a gárdával, amely a Premier League-ben legutóbb 2004-ben volt aranyérmes. A hosszú sikertelenség és a rossz idénykezdés ellenére Ivan Gazidis klubelnök is kijelentette: az elnökség nem gondolkodik azon, hogy menessze a francia szakembert.

„A sorozatos kritikák és az, hogy a szurkolók sokszor idiótának nevezik, árt a futballnak – fogalmazott az egyesület elnöke. – Wenger nem lett hirtelen, egyik pillanatról a másikra rossz edző, vagy olyan szakember, akinek fogalma sincs erről a játékról. Ostobaság lenne ezt állítani.”