Az Evertont is legyőzték a szárnyaló „szarkák”

Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának (Premier League) 11. fordulójában a Newcastle United hazai pályán 2–1-re legyőzte az Evertont. Az együttes magyar légiósát, Kádár Tamást nem nevezték a mérkőzésre.

Taylor (16) bombája után nőtt két gólra a különbség

A szezonban még veretlen, harmadik helyen álló Newcastle fogadta a mindössze 16. Evertont a 11. forduló nyitányán, ennek megfelelően a „szarkák” kezdeményeztek először, igaz, Guthrie lövését Howard védte.

A túloldalon egy mellészálló Coleman-lövés veszélyeztetett, de szinte a fordulásból már a vendégek hálójában volt a labda, Johnny Heitinga előzött meg mindenkit Simpson jobb oldali beadása után, majd pöckölt a kimozduló Howard mellett saját, üresen maradt kapujába – öngól (1–0).

A liverpooliak a kapott találat után támadóbb szellemben léptek fel, és előbb Rodwell fejesét, majd Osman próbálkozását védte Krul, mielőtt Saha távoli lövése a bal felső sarok felett-mellett zúgott el a 24. percben.

Még mindig nem telt le az első fél óra, amikor újabb gólt szereztek a hazaiak. Egy bedobást röviden fejeltek ki a védők, Ryan Taylor balról, 21 méterről nagy erővel a bal felső sarok irányába lőtt, a labda pedig a lécről pattant a hálóba (2–0).

Az újabb találat után kapufák következtek, előbb egy nagyon gyenge Phil Neville-lövést követően Saha fordulásból lőtt a bal oldalira, aztán a másik oldalon Taylor bal oldali beadása csúszott a lécre, majd onnan az oldalvonalon túlra.

Amikor már mindenki elkönyvelte, hogy kétgólos hazai vezetéssel vonulnak pihenőre a csapatok, akkor érkezett ismét Jack Rodwell, és Drenthe jobb oldali szöglete után öt méterről nagy erővel a bal sarokba fejelt (2–1).

A második játékrészben kevesebb gólhelyzetet alakítottak ki az együttesek, leginkább Saha lövését lehet megemlíteni, amely mintha Coloccini kezéről pattant volna le, a játékvezető mindenesetre nem látott okot a sípjába fújni.

A Newcastle végül tehát behúzta az Everton elleni mérkőzést, sikerével pedig megelőzte a négy órakor kezdő Manchester Unitedet.