Tévez elfogadja a rá kiszabott büntetést

A brit BBC értesülései szerint Carlos Tévez, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City futballistája elfogadja a klub által rá kiszabott pénzbüntetést. Közben Juan Román Riquelme az argentin bajnokság élén álló Boca Juniorshoz hívja a támadót.

Riquelme (balra) visszavinné a Bocához Tévezt

Mint ismeretes, az angol klub eredetileg négyheti fizetésének (forrástól függően 600 ezer és 1 millió font közötti összegről szóltak a hírek) megvonásával sújtotta játékosát, amiért nem volt hajlandó csereként beállni a Bayern München elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Az argentin csatár később megvédte magát, és elmondta: félreértették egymást Roberto Mancini menedzserrel, hiszen ő csak annyit mondott, hogy nem megy el melegíteni, mert már korábban megtette.

Ügynöke is Tévez védelmére kelt, mondván, a tolmács pontatlanul fordította le kliense szavait, ezért történt az eset.

A Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) szintén az argentin támadónak adott igazat, hogy ő csak az újbóli bemelegítést tagadta meg, ezért Téveznek csak kétheti fizetéséről kell lemondania.

Közben újabb klub jelentkezett be a kegyvesztetté vált futballistáért, aki minden bizonnyal nem marad Manchesterben. A Boca Juniors szeretné megszerezni Tévezt, aki így visszatérhet ahhoz a klubhoz, amelynél élete első profi mérkőzését játszotta. Az argentin csapat rutinos játékosa, Juan Román Riquelme már beszélt is Tévezzel az ügyről.

„Beszéltem Carlitosszal a helyzetről, és elmondtam neki, ha Manchesterben nem számítanak rá, akkor ide kellene jönnie. Azt gondolom, hogy nekünk mindnyájunknak a Boca szurkolóiként pénzt kellene áldoznunk arra, hogy vissza tudjuk hozni. A klubnak is erőfeszítéseket kellene tennie, hogy Carlitos újra a Bocában játszhasson" – nyilatkozta Riquelme, aki csaknem tíz évvel ezelőtt együtt játszott Tévezzel az argentin klubnál.