A Crystal Palace az Old Traffordon búcsúztatta az MU-t

Meglepetésre a másodosztályú Crystal Palace 2–1-re legyőzte a Manchester Unitedet az angol Ligakupa negyeddöntőjének szerdai mérkőzésén, és így kiejtette a „vörös ördögöket”. A négy közé a Crystal Palace mellett a Liverpool, a Manchester City és a szintén a Championshipben szereplő Cardiff City jutott be.

Darren Ambrose bombagólja is kellett a Crystal Palace bombasikeréhez

Az első félidő nem hozott túl sok izgalmat a negyeddöntő utolsó párosításában, inkább a Manchester United dominált, de a hazaiak játéka kicsit iparosnak tűnt a szokásoshoz képest az Amos – Rafael, Evans, Smalling, Fábio – Pak Dzsi Szung, Valencia, Gibson – Berbatov, Macheda, Diouf felállásban.

A második félidőben aztán egy óriási gól megpezsdítette a találkozót: a 65. percben Darren Ambrose kapott labdát az MU térfelének közepén, majd kicsit közelebb lopózott, és 30 méterről óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba, Ben Amos egyszerűen semmit nem tehetett a gól elkerülése érdekében. 0–1

Nem sokat késett a válasz: a 68. percben Patrick McCarthy két kézzel rántotta meg Federico Machedát lövés közben: tizenegyes! A büntetőt a sértett a kapu jobb oldalába gurította. 1–1

A rendes játékidőben nem esett több gól, következett a hosszabbítás, amelynek nyolcadik percében bal oldali szabadrúgás után Glenn Murray bólintott a kapuba (1–2), s mint az később kiderült, ez továbbjutást ért, ugyanis az MU hiába gyakorolt óriási nyomást az utolsó percekben, az egyenlítő gól nem akart megszületni. A Crystal Palace meglepetésre búcsúztatta a Ligakupából a manchesterieket, és ott van a négy között!

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Manchester UnitedCrystal Palace 1–2 (Macheda 68. – 11-esből, ill. Ambrose 65., G. Murray 98.) – hosszabbítás után
 KORÁBBAN
Arsenal–Manchester City 0–1 (Agüero 84.)
Cardiff City–Blackburn Rovers 2–0 (K. Miller 19., A. Gerrard 50.)
Chelsea–Liverpool 0–2 (Maxi Rodríguez 58., Kelly 63.)