A derbigyőzelemmel tovább menetel a bajnoki cím felé a Chelsea

A Chelsea az Arsenal legyőzésével tovább száguld a bajnoki elsőség felé, a londoni derbin 3–1-re nyertek a „kékek” a ráadásban szépítő „ágyúsok” el

Mostanában rosszul megy az Arsenalnak az egyébként is remek formában lévő, listavezető Chelsea ellen, legutóbb azonban háromgólos sikert arattak Arsene Wenger legényei a londoni derbin a „kékek” fölött.

Ezúttal azonban rosszul kezdték a mérkőzést, nem elég, hogy Marcos Alonso fejesével viszonylag korán megszerezték a vezetést a hazaiak (1–0), a gólszerzővel peches módon ütköző Héctor Bellerínt le kellett cserélni.

Ezt követően kedvére kontrázhatott a Chelsea – igaz, magyar szemnek a parádés tempóban szinte az összes támadás kontrának volt tekinthető –, az Arsenal pedig hiába próbálkozott középen vagy a széleken az áttöréssel, hiányoztak ezúttal a csúcsminőségű Mesut Özil-passzok.

A német karmester ráadásul elrontotta ziccerét a szünet előtt – a pihenő utáni csodálatos Eden Hazard-találat pedig mindent eldöntött. Dőltek és álltak az arsenalosok is a cselezgető belga előtt, egy ilyen gól Zico vagy Diego Maradona életrajzában sem mutatna rosszul: 2–0!