2011.04.22. 12:14 focistablog

Liverpool: rekordot jelentő, évi 25 milliót fizet az új mezszponzor

A Mirror értesülései szerint az angol élvonalbeli Liverpool labdarúgócsapata rekordot jelentő, évi 25 millió fontos mezszponzori szerződést írt alá a Warrior Sports sportszergyártó céggel.

A bostoni céggel kötött megállapodásban szereplő anyagi támogatás több, mint a duplája a „vörösök" mostani mezellátójával, az Adidasszal kötött 12 millió fontos kontraktusnak. Liverpool-mezből évente átlagosan 900 ezer példányt adnak el szerte a világon, amely a Manchester United, a Real Madrid és a Barcelona eladott mezei után a negyedik legtöbb.

Az angol futballtörténelemben még soha nem fordult elő ilyen magas szponzori szerződés, a rekordot eddig a MU tartotta a Nike-val kötött 23.5 millió fontos megállapodással.

A Warrior Sports egyébként annak a New Balance-nek a leányvállalata, amely nemrég a Boston Red Sox baseballcsapatával – amely együttesnek tulajdonosa a Liverpoolt is birtokló Fenway Sports Group – egyezett meg hasonló témakörben.

Az oldalról

Ez az oldal az angol labdarúgással foglalkozik. Itt mindent megtalálsz ami az angol labdarúgással kapcsolatos. Híreket,érdekességeket olvashatsz a Premier League-ben szereplő csapatokról és az ott játszó játékosokról. Az európai kupaporondon elért eredményekről is találsz cikkeket. Az edzői sorsokat és a lehetséges játékos átigazolások is nyomon követheted. Természetesen az angol válogatottról is találsz információkat. Jó böngészést!