2011.11.09. 18:41 focistablog

Tévez elfogadja a rá kiszabott büntetést

A brit BBC értesülései szerint Carlos Tévez, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City futballistája elfogadja a klub által rá kiszabott pénzbüntetést. Közben Juan Román Riquelme az argentin bajnokság élén álló Boca Juniorshoz hívja a támadót.

Riquelme (balra) visszavinné a Bocához Tévezt

Mint ismeretes, az angol klub eredetileg négyheti fizetésének (forrástól függően 600 ezer és 1 millió font közötti összegről szóltak a hírek) megvonásával sújtotta játékosát, amiért nem volt hajlandó csereként beállni a Bayern München elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Az argentin csatár később megvédte magát, és elmondta: félreértették egymást Roberto Mancini menedzserrel, hiszen ő csak annyit mondott, hogy nem megy el melegíteni, mert már korábban megtette.

Ügynöke is Tévez védelmére kelt, mondván, a tolmács pontatlanul fordította le kliense szavait, ezért történt az eset.

A Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) szintén az argentin támadónak adott igazat, hogy ő csak az újbóli bemelegítést tagadta meg, ezért Téveznek csak kétheti fizetéséről kell lemondania.

Közben újabb klub jelentkezett be a kegyvesztetté vált futballistáért, aki minden bizonnyal nem marad Manchesterben. A Boca Juniors szeretné megszerezni Tévezt, aki így visszatérhet ahhoz a klubhoz, amelynél élete első profi mérkőzését játszotta. Az argentin csapat rutinos játékosa, Juan Román Riquelme már beszélt is Tévezzel az ügyről.

„Beszéltem Carlitosszal a helyzetről, és elmondtam neki, ha Manchesterben nem számítanak rá, akkor ide kellene jönnie. Azt gondolom, hogy nekünk mindnyájunknak a Boca szurkolóiként pénzt kellene áldoznunk arra, hogy vissza tudjuk hozni. A klubnak is erőfeszítéseket kellene tennie, hogy Carlitos újra a Bocában játszhasson" – nyilatkozta Riquelme, aki csaknem tíz évvel ezelőtt együtt játszott Tévezzel az argentin klubnál.

Az oldalról

Ez az oldal az angol labdarúgással foglalkozik. Itt mindent megtalálsz ami az angol labdarúgással kapcsolatos. Híreket,érdekességeket olvashatsz a Premier League-ben szereplő csapatokról és az ott játszó játékosokról. Az európai kupaporondon elért eredményekről is találsz cikkeket. Az edzői sorsokat és a lehetséges játékos átigazolások is nyomon követheted. Természetesen az angol válogatottról is találsz információkat. Jó böngészést!