A Pool ismét megverte a Chelsea-t, Agüero döntött az Arsenal ellen

A Chelsea kilenc nap alatt másodszor is kikapott a Liverpooltól, a bajnoki után ezúttal a Ligakupa negyeddöntőjében 2–0-ra. A másik korábbi meccsen a Gyepes Gábort nem nevező másodosztályú Cardiff City legyőzte az élvonalbeli Blackburnt. A Manchester Cityt Sergio Agüero lőtte a legjobb négy közé az Arsenal ellen.

Liverpooli örömünnep Londonban a Chelsea ellen

CHELSEA–LIVERPOOL 0–2

A Ligakupában az élcsapatoknál általában azok a játékosok kapnak szerepet, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséget kapnak. A Chelsea-nél az alapemberek közül többek között Frank Lampard, Florent Malouda és Fernando Torres is kezdett, vagyis inkább a vendégek tűntek tartalékosabbnak, ugyanis Kenny Dalglish menedzser a vasárnapi, Manchester City elleni bajnokin kezdő csapatból ezúttal csak José Enriquét és Jordan Hendersont küldte pályára az első perctől. A Liverpoolnál így többek között az uruguayi védő, Sebastián Coates is pályára lépett, és a találkozó elején becsúszva szerelte a kilépő David Luizt, aki a tizenhatoson belül átesett a liverpooli védő lábán, de a bíró nem ítélt büntetőt, sőt a londoniak braziljának adott sárga lapot.  

Phil Dowd játékvezető a folytatásban is fontos szerepet játszott: a 20. percben ugyanis már a tizenegyes pontra mutatott, amikor a Chelsea védője, Alex kézzel ért a labdába a büntetőterületen belül. Igen ám, de Andy Carroll középre tartó lövését hárította Ross Turnbull kapus.

A folytatásban Dowd nem torolta meg Lukaku legalább sárga lapot érő, José Enriquével szembeni szabálytalanságát, majd az első félidő hosszabbításában éppen a belga válogatott csatár hagyta ki a Chelsea addigi legnagyobb helyzetét – Jose Bosingwa beadását fejelte a kapu mellé.

A második játékrészt is a Chelsea kezdte aktívabban, Florent Malouda emelése a lécről vágódott le.

Ezt követően azonban ritmust váltott a Liverpool, és a „vörösök" rövid idő alatt eldöntötték a mérkőzést, illetve a továbbjutást. Az 58. percben Craig Bellamy ment el a jobb oldalon, beadását pedig Maxi Rodríguez váltotta gólra (az argentin a két csapat november 20-i bajnokiján is eredményes volt), majd öt perccel később Bellamy ismét gólpasszt adott – bal oldali szabadrúgását követően Marin Kelly fejelt a Chelsea kapujába.

Ezt követően André Villas-Boas menedzser – akit nem rég töretlen bizalmáról biztosított Roman Abramovics tulajdonos – pályára küldte Juan Matát és Nicolas Anelkát is, de az eredmény már nem változott, a Liverpool kilenc napon belül másodszor is legyőzte a „kékeket" (a bajnokságban 2–1-re, ezúttal viszont 2–0-ra), ráadásul mindkétszer Londonban. A Liverpoolt irányító Kenny Dalglish így továbbra is veretlen a Chelsea ellen edzői pályafutása során.

A MÁSIK KÉT MÉRKŐZÉSEN

Az Arsenal–Manchester City mérkőzéstől a bajnoki forma alapján joggal remélhették a szurkolók, hogy igazi gólzáport hoz, hiszen a Premier League-ben 13 forduló alatt a 43 találatot jegyző manchesteriek találtak be a legtöbbször, míg az Arsenal 26 találattal negyedik ezen a listán.

Igen ám, de a mai találkozóra az „ágyúsok” nem nevezték Robin van Persie-t, aki ebben a szezonban a tétmeccseken már 17 gólnál jár az Arsenalban. Ráadásul az „ágyúsoknál" Andrej Arsavin és Gervinho is csak csereként szállt be, így annyira talán már nem meglepő, hogy Arsene Wenger csapata ezúttal nem tudott a kapuba találni.

Az első számú gólfelelősök közül kezdőként csak Edin Dzeko lépett pályára a másik oldalon is, de később csereként beszállt Sergio Agüero is, és az argentin a 84. percben egy szép kontratámadás végén eldöntötte a találkozó és a továbbjutás sorsát. 

A másodosztályú  Cardiff City magyar védőjét Gyepes Gábort nem nevezte az élvonaléban sereghajtó, Blackburn elleni meccsre, melyet hazai pályán 2–0-ra megnyert.

 A walesiek második gólját Anthony Gerrard – a jelenleg sérült liverpooli Steven Gerrard unokatestvére – szerezte.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Arsenal–Manchester City 0–1 (Agüero 84.)
KORÁBBAN
Cardiff City–Blackburn 2–0 (K. Miller 19., A. Gerrard 50.)
Chelsea–Liverpool 0–2 (Maxi Rodríguez 58., Kelly 63.)
KÉSŐBB
Manchester UnitedCrystal Palace szerdán