2011.12.01. 06:57 focistablog

A Crystal Palace az Old Traffordon búcsúztatta az MU-t

Meglepetésre a másodosztályú Crystal Palace 2–1-re legyőzte a Manchester Unitedet az angol Ligakupa negyeddöntőjének szerdai mérkőzésén, és így kiejtette a „vörös ördögöket”. A négy közé a Crystal Palace mellett a Liverpool, a Manchester City és a szintén a Championshipben szereplő Cardiff City jutott be.

Darren Ambrose bombagólja is kellett a Crystal Palace bombasikeréhez

Az első félidő nem hozott túl sok izgalmat a negyeddöntő utolsó párosításában, inkább a Manchester United dominált, de a hazaiak játéka kicsit iparosnak tűnt a szokásoshoz képest az Amos – Rafael, Evans, Smalling, Fábio – Pak Dzsi Szung, Valencia, Gibson – Berbatov, Macheda, Diouf felállásban.

A második félidőben aztán egy óriási gól megpezsdítette a találkozót: a 65. percben Darren Ambrose kapott labdát az MU térfelének közepén, majd kicsit közelebb lopózott, és 30 méterről óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba, Ben Amos egyszerűen semmit nem tehetett a gól elkerülése érdekében. 0–1

Nem sokat késett a válasz: a 68. percben Patrick McCarthy két kézzel rántotta meg Federico Machedát lövés közben: tizenegyes! A büntetőt a sértett a kapu jobb oldalába gurította. 1–1

A rendes játékidőben nem esett több gól, következett a hosszabbítás, amelynek nyolcadik percében bal oldali szabadrúgás után Glenn Murray bólintott a kapuba (1–2), s mint az később kiderült, ez továbbjutást ért, ugyanis az MU hiába gyakorolt óriási nyomást az utolsó percekben, az egyenlítő gól nem akart megszületni. A Crystal Palace meglepetésre búcsúztatta a Ligakupából a manchesterieket, és ott van a négy között!

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Manchester UnitedCrystal Palace 1–2 (Macheda 68. – 11-esből, ill. Ambrose 65., G. Murray 98.) – hosszabbítás után
 KORÁBBAN
Arsenal–Manchester City 0–1 (Agüero 84.)
Cardiff City–Blackburn Rovers 2–0 (K. Miller 19., A. Gerrard 50.)
Chelsea–Liverpool 0–2 (Maxi Rodríguez 58., Kelly 63.)

Az oldalról

Ez az oldal az angol labdarúgással foglalkozik. Itt mindent megtalálsz ami az angol labdarúgással kapcsolatos. Híreket,érdekességeket olvashatsz a Premier League-ben szereplő csapatokról és az ott játszó játékosokról. Az európai kupaporondon elért eredményekről is találsz cikkeket. Az edzői sorsokat és a lehetséges játékos átigazolások is nyomon követheted. Természetesen az angol válogatottról is találsz információkat. Jó böngészést!