2013.09.14. 19:04 focistablog

Van Persie és Rooney góljával nyert az MU

A Manchester United Robin van Persie és Wayne Rooney góljával 2–0-ra legyőzte a második félidőt emberhátrányban végigjátszó Crystal Palace-t a Premier League 4. fordulójának nyitó mérkőzésén. Az MU-ban bemutatkozott Marouane Fellaini, de a hozzá hasonlóan csereként beálló, szintén belga Adnan Januzaj sem tűnik rossz játékosnak – sőt, a 18 éves belga kifejezetten ígéretes!

rooney640.jpg

Az előző fordulóban a Liverpooltól vereséget szenvedő Manchester Unitedban a 30 millió euróért megvásárolt Marouane Fellaini csak kispados volt, a posztján Anderson kezdett Michael Carrick mellett – a brazil kritikusai szerint azért, hogy a következő meccsen a tapasztaltak alapján már a belga kezdjen...

Elöl viszont Robin van Persie mellett ott volt Wayne Rooney is, a válogatott mérkőzéseket fejsérülése miatt kihagyó angol kötéssel a fején tért vissza a pályára. Az első félidő legnagyobb helyzetét ők ketten alakították ki, Rooney passza után Van Persie a Crystal Palace tizenhatosánál mellre vette a labdát, majd lőtt, s telibe találta a keresztlécet.

A gól nélküli állás a félidő hajrájáig nem változott, akkor Dwight Gayle egy emeléssel kis híján a vendégeket juttatta vezetéshez. Aztán a 44. percben a Palace tizenhatosára középen betörő Ashley Youngot a földre vitte Kagiso Dikgacoi, a játékvezető pedig nem csak vitatható tizenegyest ítélt, de ki is állította a dél-afrikait. Van Persie meg értékesítette a büntetőt (1–0).

A második félidőben jött a belga „cseresor", Fellaini a közönség nagy örömére Anderson, míg a 18 éves Adnan Januzaj Ashley Young helyére állt be. A két belga egyből összejátszott, a tinédzser beadása után Fellaini veszélyeztetett. Van Persie is veszélyeztetett még, mielőtt bejött a helyére Javier Hernández, de újabb gólt Rooney szerzett.

A kifejezetten biztatóan debütáló Januzajjal szemben 23 méterre a kaputól szabálytalankodtak, Rooney állt a labda mögé, és a sorfal fölött David Beckhamet idézve csavart a jobb alsó sarokba, bebiztosítva a United győzelmét (2–0).

Eddig a Premier League történetében csak háromszor nyert újonc a címvédő otthonában – mindannyiszor az Old Trafford volt a helyszín. A Palace-nak erre Jonathan Moss játékvezetőnek az első félidő hajrájában hozott döntése miatt nem volt esélye.

Az oldalról

Ez az oldal az angol labdarúgással foglalkozik. Itt mindent megtalálsz ami az angol labdarúgással kapcsolatos. Híreket,érdekességeket olvashatsz a Premier League-ben szereplő csapatokról és az ott játszó játékosokról. Az európai kupaporondon elért eredményekről is találsz cikkeket. Az edzői sorsokat és a lehetséges játékos átigazolások is nyomon követheted. Természetesen az angol válogatottról is találsz információkat. Jó böngészést!