Angol Ligakupa: nyert a Chelsea, a Man. City és a Spurs is

A Chelsea, a Manchester City és a Tottenham is könnyedén vívta ki a továbbjutást az Angol Ligakupa 3. fordulójában.

4256742640.jpg

A védelem közepén David Luiz és Gary Cahill kapott helyet, ezt leszámítva azonban elmondható, hogy a „Chelsea B" futott ki a pályára Swindonban. A Schwarzer – Azpilicueta, Cahill, David Luiz, Bertrand – Essien, Van Ginkel, De Bruyne, Mata, Willian – Torres kezdőcsapatot hamar meg kellett bontania José Mourinhónak, Van Ginkel ugyanis nagyon csúnya térdsérülést szenvedett, Ramires állt be helyette.
A brazil középpályás több szerencsével járt, ugyanis gólt is szerzett, amivel megduplázta a Chelsea előnyét, mivel nem sokkal előtte Fernando Torres is betalált.

A második félidőben a Swindonnak több nagy helyzete is volt, de csak lesgólig jutott a harmadosztályú alakulat. A másik oldalon Willian szerezhette volna meg első gólját a londoniak mezében, de az összes lehetőségét elpuskázta, így maradt a 0–2.

A Manchester City a Pantilimon – Richards, Boyata, Lescott, Clichy – Fernandinho, Javi García, Lopes, Milner – Jovetics, Dzeko kezdőcsapattal állt fel, Manuel Pellegrini tehát lehetőséget adott a 17 éves portugál támadó középpályásnak, Marcos Lopesnek is. Ő nem szerzett gólt, csapattársai viszont ötöt is, Navas és a kétszer betaláló Jovetics ráadásul először volt eredményes a Cityben. A manchesteriek alaposan „megbosszulták" a Wigan ellen elbukott idei FA-kupa-döntőjüket.

A Tottenham szurkolóinak sem kellett lerágniuk izgalmukban a körmüket, a Spurs négyet vágott az Aston Villa vendégeként. Jermain Defoe az idény során az Európa-ligában már kétszer is duplázott, és most is kétszer volt eredményes, először Holtby remek gólpasszát követően – a német válogatott játékos a labdának aláemelve ívelt a védők mögé bemozgó csatárhoz, aki fejjel továbbított a kapuba. A Spurs második találatát az a Paulinho jegyezte, aki két napja még a Cardiff elleni bajnokin szerzett győztes gólt.