2013.11.19. 19:37 focistablog

Premier League: negyven év után csúcsra tart a nézőszám

Negyven év óta a mostani lehet az első olyan szezon az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában, amelyikben minden csapat húszezernél magasabb átlagnézőszámmal rendezi meg a hazai mérkőzéseit.

Az esemény bekövetkeztének lehetőségét latolgató Footballeconomy honlap emlékeztet: legutóbb az 1973–1974-es idényben fordult elő ilyesmi – akkor a legkevesebb nézővel büszkélkedő Burnley hazai meccseit is 20 364 szurkoló tekintette meg a helyszínen.

Ebben a szezonban egyelőre minden csapat átlaga húszezer fölött van, a sort a Crystal Palace (23 097) és a Swansea City (20 357) zárja – igaz, csupán 11 forduló ment le, azaz a bajnokság több mint kétharmada még hátravan.

Az elmúlt negyven évben akadt példa olyasmire is, hogy a húszezres átlagot csupán a csapatok egynegyede érte el – az alig húszezres stadionnal rendelkező Notts County átlaga például jóval tízezer alatt maradt (9463) a mélypontnak tekintett 1983–1984-es idényben.

Az oldalról

Ez az oldal az angol labdarúgással foglalkozik. Itt mindent megtalálsz ami az angol labdarúgással kapcsolatos. Híreket,érdekességeket olvashatsz a Premier League-ben szereplő csapatokról és az ott játszó játékosokról. Az európai kupaporondon elért eredményekről is találsz cikkeket. Az edzői sorsokat és a lehetséges játékos átigazolások is nyomon követheted. Természetesen az angol válogatottról is találsz információkat. Jó böngészést!