Frank Lampard bejelentette visszavonulását

Felhagy a profi labdarúgással Frank Lampard, az angolok 106-szoros válogatott középpályása – jelentette be a játékos hivatalos Instagram-oldalán.

Az 1978-ban született Lampard a West Hamben kezdte profi karrierjét, 1996 januárjában debütált a „kalapácsosok” felnőttcsapatában. Öt évvel később, 2001 nyarán a Chelsea-hez igazolt, s tizenhárom idényen át erősítette a londoni kékeket, akiknél karrierje legszebb éveit töltötte. Lampard a 2014–2015-ös évadban a Manchester Cityben futballozott, majd a New York City színeiben szerepelt.

A 106-szoros válogatott játékos a West Hammel Intertotó-kupát, a Chelsea-vel pedig Bajnokok Ligáját, Európa-ligát, három bajnoki címet, négy FA-kupát, két Ligakupát és két angol Szuperkupát nyert. A Premier League-ben kétszer választották meg a szezon legjobb játékosának, a 2004-es Európa-bajnokságon beválasztották a torna álomcsapatába, a 2005-ös Aranylabda-szavazáson pedig a második helyen végzett Ronaldinho mögött. A Chelsea történetében neki van a negyedik legtöbb mérkőzése a kékekkel (648), s ő szerezte a legtöbb gólt Chelsea-mezben (211).

A 38 esztendős futballista közleményében azt írta, bár számos kecsegtető ajánlatot kapott, úgy érzi, itt az idő, hogy új fejezetet nyisson életében. Levelében köszönetet mondott családjának, barátainak, korábbi csapattársainak és edzőinek, valamint klubjainak – elsőként a West Hamnek, majd megjegyezte, szívében mindig különleges helye lesz a Chelsea-nek. Lampard hamarosan megkezdi edzői tanulmányait, s izgatottan várja, mit tartogat számára a szakma.

A nemzeti csapatban 1999-ben mutatkozott be, s 2014-ben, 106 fellépés után mondta le a válogatottságot. Angliával három világbajnokságon és két Európa-bajnokságon vett részt.