Rooney nélkül sem volt nehéz dolga a MU-nak

Az eltiltott Wayne Rooney nélkül felálló listavezető MU hazai pályán fogadta Gera Zoltán csapatát, a Fulhamet, amelyben a magyar támadó ezúttal a cserepadon kapott helyett. A Rooney helyére bekerülő Dimitar Berbatov már a tizenkettedik percben elfeledtette az angol nevét a MU-drukkerekkel, amikor Nani passzát követően megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A visszajátszások alapján megkérdőjelezhető, hogy a bolgár csatár lesen volt-e Nani átadásának pillanatában. 1–0.

A folytatásban a „vörös ördögök” magabiztosan irányították és uralták a játékot, ez a helyzetek számában és a labdabirtoklás arányában is meglátszott. A 32. percben pedig előnyüket is tovább növelték Antonio Valencia révén, aki Nani kipattanó lövését fejelte közelről Mark Schwarzer kapujába. 2–0.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a United igyekezett szép támadásokat vezetni, míg a Fulham főként távoli lövésekből volt veszélyes. Mark Hughes a 68. percben pályára küldte Gerát, de a magyar válogatott csapatkapitánya sem tudott sokat hozzátenni a mérkőzéshez. A hajrában mindkét együttes előtt adódtak kisebb lehetőségek, de gól nem született, így a MU 2–0-s győzelmet aratott a Fulham felett.