Nyögvenyelősen nyert a Chelsea

A sereghajtó Wigan a bajnoki címért továbbra is küzdő Chelsea otthonába látogatott. Carlo Ancelotti menedzser ezúttal nem nevezte John Terryt a mérkőzésre, aki nélkül a londoniak ebben a szezonban négy találkozóból csupán egyszer tudtak győzni. Az első játékrészben nem brillírozott a hazai csapat, bár többször alakított ki veszélyes helyzetet – főként Florent Malouda révén –, a remek napot kifogó Ali al-Habszi eszén nem tudott túljárni, így 0–0-val fordultak a csapatok. A BBC statisztikái szerint az első negyvenöt perc során a vendég Wigannél volt többet a labda, ami mindenképp figyelmeztető jel egy bajnokaspiráns játékát illetően.

Bizonyára Ancelotti figyelmét is felhívták erre a statisztikai mutatóra, és alaposan összerázta játékosait a szünetben, mert a második félidőre egy sokkal agresszívabb és magabiztosabb Chelsea futott ki a pályára, aminek eredménye a 68. percben lett meg: Didier Drogba szöglete után nagy kavarodás alakult ki a tizenhatoson belül, majd az addig is igen aktív Maloudához került a labda, aki közelről bepofozta a kapuba azt. 1–0.

A végjátékban is többet támadt a Chelsea, Nicolas Anelka helyére beállt Fernando Torres, aki azonban nem tudta megszerezni első gólját kék mezben. A Chelsea tehát – ha nyögvenyelősen is –, de nyert és begyűjtötte a három pontot az utolsó Wigan ellen.