Már a Manchester United sem hibátlan

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 6. fordulójában a Manchester United hiába vezetett Nani góljával 1–0-ra a Stoke otthonában, végül meg kellett elégednie az egy ponttal. A hazaiak részéről a végig nagyon aktív Peter Crouch volt eredményes.

Crouch fejesével egyenlített a Stoke

Harcias szellemben kezdte el az összecsapást a hazai csapat, a 8. percben már a harmadik alkalommal szisszenhettek fel a vendégfanatikusok, előbb Javier Hernándezt borította Woodgate Begovic kapusra (elmaradt a büntető), majd Whelan rúgta fel nagyon durván Evrát, miután méterekről csúszott a lábára, aztán Nanit vágták fel a védők a 16-os jobb oldalánál. Chicharito a 11. percig bírta, aztán le kellett cserélni, Owen állt be a helyére.

Az első negyedóra végén Peter Crouch veszélyeztetett kétszer is, előbb szögletre pattant kísérlete, majd a sarokrúgás utáni fejese elkerülte a kapu jobb sarkát.

A 27. percben megszerezte a vezetést a Wayne Rooneyt nélkülöző vendégcsapat, Nani indult meg a kaputól mintegy 45 méterre a labdával, kényszerítőzött Fletcherrel, majd miután visszakapta, becselezte magát a 16-oson belülre, és 14 méterről kissé jobbról kilőtte a bal alsó sarkot (1–0).

Egy percen belül egyenlíthetett volna a Stoke, ezúttal Wilkinson tört be a 16-oson belülre, majd lőtt 13 méterről a bal felső sarok irányába, a hatalmas erejű löketet azonban De Gea óriási bravúrral a lécre tolta.

Valamivel az első fél óra után Begovic kapott rossz passzt Shawcrosstól, cselezgetett Younggal szemben, így Nanihoz került a labda, de a portugál már csak a léc fölé tudott emelni.

A 36. percben Tony Pulis menedzsert kis híján második alkalommal ütötte meg a guta, Walter jobb oldali lapos lövéséhez azonban a Manchester United kapusa pont annyira ért hozzá, hogy pont elkerülje a jobb alsó sarkot, így végül egygólos vendégelőnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején villámgyorsan egyenlített a Stoke: Etherington nagyszerű jobb oldali szöglete után Peter Crouch fejelt a jobb alsó sarokba (1–1).

Sőt! Még mindig csak az 54. percben tartottunk, amikor már a hazaiak vezethettek volna, Crouch került óriási helyzetbe, három méterről beleszúrt a labdába, ám De Gea reflexmozdulattal a léc fölé tolta.

A 66. percben Wilson bombaerős szabadrúgásánál is helyen volt a spanyol kapus, míg a túloldalon Evra távoli lövése pattant le gyanúsan egy védő kezéről, a síp azonban ezúttal is néma maradt.

Negyedórával a vége előtt Nani 17 méteres lökete zúgott el a léc felett, a másik kapunál pedig Crouch szöglet utáni fejese okozott riadalmat, újabb gól azonban Giggs 94. perces közeli próbálkozásából (Nani keresztpasszát lőtte futtából mellé) sem született, így már nincs hibátlan csapat az angol bajnokságban.

PREMIER LEAGUE
6. FORDULÓ
Stoke–Manchester United 1–1 (Crouch 52., ill. Nani 27.)