Carroll megkezdte a gólgyártást, a Liverpool lemosta a Cityt

A Liverpool már az első félidőben eldöntötte a Manchester City elleni hétfő esti angol bajnoki labdarúgó-mérkőzést: a Premier League 32. fordulójának záró találkozóján a „vörösök" 3–0-ra győztek.

Tekintettel a Hillsborough-tragédia közeledő évfordulójára, megemlékezéssel kezdődött a hétfő esti mérkőzés. Az 1989. április 15-én bekövetkezett, 96 halálos áldozatot követelő stadionkatasztrófa emléke mindig kötelezi a liverpooli futballistákat – ez pontosan lemérhető volt a City elleni első félidőn is.

Andy Carroll indításával a 7. percben kilépő Luís Suárez 15 méterről még a kapufát találta el (Joe Hart gyors vetődéssel tolta a labdát oda), ám a vörös förgeteg hamarosan tarolt. A 13. percben a labda Carroll elé pattant, és ő 20 méterről ballal egyből a kapu jobb oldalába bombázott. Bár a labda nem tartott teljesen a sarokra, olyan gyorsan süvített, hogy Hart egyszerűen nem volt képes elég gyorsan vetődni. 1–0

Miközben rögzítettük, hogy Carroll az első gólját szerezte karácsony óta (akkor is a Citynek talált be, de még a Newcastle mezében), Carlos Tévez a combját fájlalva cserét kért. A vendégek játéka addig is zavarodott volt, és az argentin kiválása azt jövendölte, hogy innentől fogva nemcsak hátul, hanem elől is gondok adódhatnak. Így is lett.

A vezetés birtokában a Liverpool valamelyest visszavett a tempóból, a City is el-eljutott a túlsó kapu tájékára, de jelentős gólveszélyt nem tudott teremteni. Nem úgy a hazaiak! Jó félóra elteltével újra felpörgött a támadójátékuk, és egy több lövéssel „súlyosbított" akció végén Dirk Kuyt 14 méterről, a jobbösszekötő helyéről jobbal okos gólt lőtt a jobb alsóba. 2–0

Egy perc sem telt el, amikor Carroll megszerezte a második gólját is. Raul Meireles bal oldalról a kapu előterébe ívelt labdáját a keresztbe mozgó Carroll magasra felugorva, Kolarovval a nyakán a hosszú sarokba csúsztatta. 3–0

Az amúgy angolosan nagy iramú, a hazai szurkolókat kiválóan szórakoztató második félidőről sok feljegyeznivaló nincs, legfeljebb annyi: a City képtelen volt újítani, az intelligens eredménytartásból meg-meglóduló Liverpool akár növelhette volna is az előnyét.

Ja, és még valami: a lefújás előtt nem sokkal Roberto Mancini, a City menedzsere lecserélte Mario Balotellit, ami azért keltett feltűnést, mert a keveset mutató olasz támadó eleve csereként lépett pályára – ő váltotta a sérült Tévezt az első félidőben.

A Liverpool a legutóbbi négy bajnokijából a harmadikat nyerte meg, a City háromból a másodikat vesztette el – igaz, a tabelláról leolvasható sorrendjük továbbra is a manchesterieknek kedvez.