Van Persie és Rooney góljával nyert az MU

A Manchester United Robin van Persie és Wayne Rooney góljával 2–0-ra legyőzte a második félidőt emberhátrányban végigjátszó Crystal Palace-t a Premier League 4. fordulójának nyitó mérkőzésén. Az MU-ban bemutatkozott Marouane Fellaini, de a hozzá hasonlóan csereként beálló, szintén belga Adnan Januzaj sem tűnik rossz játékosnak – sőt, a 18 éves belga kifejezetten ígéretes!

rooney640.jpg

Az előző fordulóban a Liverpooltól vereséget szenvedő Manchester Unitedban a 30 millió euróért megvásárolt Marouane Fellaini csak kispados volt, a posztján Anderson kezdett Michael Carrick mellett – a brazil kritikusai szerint azért, hogy a következő meccsen a tapasztaltak alapján már a belga kezdjen...

Elöl viszont Robin van Persie mellett ott volt Wayne Rooney is, a válogatott mérkőzéseket fejsérülése miatt kihagyó angol kötéssel a fején tért vissza a pályára. Az első félidő legnagyobb helyzetét ők ketten alakították ki, Rooney passza után Van Persie a Crystal Palace tizenhatosánál mellre vette a labdát, majd lőtt, s telibe találta a keresztlécet.

A gól nélküli állás a félidő hajrájáig nem változott, akkor Dwight Gayle egy emeléssel kis híján a vendégeket juttatta vezetéshez. Aztán a 44. percben a Palace tizenhatosára középen betörő Ashley Youngot a földre vitte Kagiso Dikgacoi, a játékvezető pedig nem csak vitatható tizenegyest ítélt, de ki is állította a dél-afrikait. Van Persie meg értékesítette a büntetőt (1–0).

A második félidőben jött a belga „cseresor", Fellaini a közönség nagy örömére Anderson, míg a 18 éves Adnan Januzaj Ashley Young helyére állt be. A két belga egyből összejátszott, a tinédzser beadása után Fellaini veszélyeztetett. Van Persie is veszélyeztetett még, mielőtt bejött a helyére Javier Hernández, de újabb gólt Rooney szerzett.

A kifejezetten biztatóan debütáló Januzajjal szemben 23 méterre a kaputól szabálytalankodtak, Rooney állt a labda mögé, és a sorfal fölött David Beckhamet idézve csavart a jobb alsó sarokba, bebiztosítva a United győzelmét (2–0).

Eddig a Premier League történetében csak háromszor nyert újonc a címvédő otthonában – mindannyiszor az Old Trafford volt a helyszín. A Palace-nak erre Jonathan Moss játékvezetőnek az első félidő hajrájában hozott döntése miatt nem volt esélye.