Tottenham-Arsenal: csúcsfutball két vesztessel

Az Arsenal az idény egyik legélvezetesebb meccsét játszotta a Tottenham vendégeként, de hiába vezetett 3–1-re, a találkozó 3–3-mal zárult, és az „ágyúsok” csak egy pontot hoztak az MU-n. Ráadásul visszaestek a Chelsea mögé.

 Robin van Persie góljával 3–1-re vezetett az Arsenal, ez az „ágyúsok” esetében nem megnyugtató előny

A Manchester United keddi newcastle-i pontvesztése után az üldöző Arsenal a londoni rivális Tottenham ellen igyekezett élni a lehetőséggel, hogy esetleges sikere révén négy pontra megközelítheti a „vörös ördögöket". Mi az, hogy igyekezett?!

Theo Walcott Cesc Fábregas átadása után már az 5. percben vezetést szerzett. 0–1 A spanyol hajszálpontos átadását és a villámgyors támadó beindulását még álmosan figyelő Spurs-játékosok (Vedran Corluka úgy kocogott Walcott mögött, mintha még a bemelegítés tartana) két perccel később Rafael van der Vaartot ünnepelték, a holland középpályás Corluka kiugratása után a megcsúszó Johan Djorout lerázva 14 méterről jobb lábbal a bal alsó sarokba lőtt. 1–1

A keddi NU–MU gól nélküli döntetlenjét feledtető meccsen a 12. percben ismét vezetést szerzett az Arsenal, Samir Nasri 23 méteres lövése Michael Dawson lábán irányt változtatva becsapta Heurelho Gomest, aki látszólag sután nyúlt a labdáért, és nem tudta hárítani az egyébként roppant erős lövést. 1–2

A Premier League mostani szezonjában ez volt a második mérkőzés, amelynek első 15 percében három gól esett, az elsőn az Arsenal 3–0-s előnyhöz jutott a Newcastle ellen – abból aztán lett 4–0, majd a végén 4–4.

Ezúttal a 29. percben a villámgyors Walcott a Robin van Persie-től kapott labdával lépett meg a mellette nehézkesnek tűnő Spurs-védőktől, de jobb oldalról leadott lövése centikkel elkerülte a jobb alsó sarkot.

Ami késik nem múlik: Walcott az alapvonalról az öt és felesen álló Van Persie fejére varázsolta a labdát, és bár Gomes bravúrral védte a fejest, a kipattanót a holland a kapuba bombázta. 1–3

A Spurs még a szünet előtt betalált, Tom Huddlestone egy szöglet után kifejelt labdát pattanás után bombázott a kapura, a Van der Vaart lábai között elsuhanó labda a bal alsó sarokban kötött ki. 2–3

Sajnos ez a félidő is csak 45 (pontosabban 49) percig tarthatott, s a Tottenham két játékosa számára a meccs is véget ért: Corluka helyére Younes Kaboul érkezett, míg a több kemény ütközést megszenvedő Gareth Bale-t Aaron Lennon váltotta. A második félidő Djorou Luka Modriccsal szemben elkövetett szabálytalanságával kezdődött, a szabadrúgásból Van der Vaart a kapu fölé lőtt.

Néhány perccel később akcióból már eltalálta a kaput, ám Wojciech Szczesny bravúrral védte a felső sarokba tartó labdát.

Az iram szinte egy percig sem csökkent, a két csapat rendkívül szórakoztató játékot mutatott be. A 70. percben Szczesny levitte Lennont, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, Van der Vaart pedig hibátlanul végrehajtotta a rá bízott feladatot. 3–3

A következő percek leginkább egy jégkorongmeccsre hasonlítottak, az egyik pillanatban Szczesny védte felfoghatatlan érzékkel Modric közeli próbálkozását, majd a túloldalon Gomes ért le Van Persie 16-osról eleresztett lapos lövésére. Aztán megint Szczesny jött, Peter Crouch közeli fejesét ütötte valahogy szögletre.

Arséne Wenger végső elkeseredésében Andrej Arsavint és Nicklas Bendtnert is beküldte a hajrára, de Szczesny maradt a főszereplő, a lengyel a 83. percben Sandro lövését fogta meg.

Az Arsenal és a Tottenham végül megragadt 3-3 gólnál, így hiába mutatott be mindkét csapat parádés futballt, csupán egy-egy pont járt érte. Az Arsenal nem került közelebb a Manchester Unitedhoz (sőt, rosszabb gólkülönbsége miatt visszaesett a Chelsea mögé), míg a Spurs nem tudta utolérni a Bajnokok Ligája-indulást érő 4. helyen álló Manchester Cityt.

Csúcsfoci volt, két vesztessel.