Mancini: Balotelli a legjobbak közé érhet, CR és Messi szintjére

Mario Balotelli a világ három legjobb labdarúgója közé kerülhet, ha kicsit változtatni tud különc viselkedésén – így vélekedik Roberto Mancini, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban éllovas Manchester City menedzsere az olasz válogatott csatárról, aki vasárnap a Manchester United ellen 6–1-re megnyert városi derbin két gólt is szerzett.

A Manchester United–Manchester City (1–6) találkozót követően Sir Alex Ferguson és Roberto Mancini gyors értékelését már idéztük, de az olasz szakember hosszabb nyilatkozatában részletesen is beszélt a két góljával a meccs hősévé váló Mario Balotelliről.

„Ez Mario – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón mosolyogva Mancini. – Őrült, de én szeretem, mert jó srác."

„A kora a probléma. Tud butaságokat csinálni, de játékosként kivételes képességei vannak. Nem tudom, mi történik vele a jövőben. Az ő és a futball érdekében is remélem, hogy megváltozik, és egy napon a világ három legjobbja közé tartozik, úgy mint most Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo” – tette hozzá a Manchester City menedzsere.

A balhéiról is elhíresült 21 éves Balotelli jelenleg egy hotelben lakik, miután a hétvégén tűzijátékkal balesetet okozott a lakásában, de később a pályán is robbanékonynak bizonyult. Előbb a 22. percben vette be a városi rivális hálóját, s gólöröme közben felhúzta a trikóját, amin a „Miért mindig én?” felirat volt olvasható.